image image image image image

ΙστορικόΗ Φιλοσοφία της «ΙΚΟΝΑ» Ν.Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.Μόνο οι άνθρωποι με πολύ υψηλή γνώση στο αντικείμενο τους μπορούν να δώσουν ξεχωριστά αποτελέσματα.

Μόνο η βαθιά αγάπη για την δημιουργική τυπογραφία μπορεί να δώσει έντυπα με ανώτατη αισθητική.

Μόνο μια εταιρία με όραμα μπορεί να κατακτήσει την υπεροχή.

Η Ιστορία μας

Από πάππου προς πάππου τυπογράφοι και δημιουργοί, ξεκινήσαμε το 1896 με ένα μικρό τυπογραφείο στο Ναύπλιο.

Πως ένα μικρό οικογενειακό τυπογραφείο εξελίχτηκε στη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής εντύπων στην Αργολίδα, και μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα;

Κι όταν μιλάμε για την μεγαλύτερη, δεν αναφερόμαστε μόνο στο μέγεθος των εγκαταστάσεων, δεν μιλάμε απλά για το εύρος των δυνατοτήτων εκτύπωσης, ούτε περιοριζόμαστε στο ταλέντο και την αστείρευτη δημιουργικότητα των στελεχών. Αναφερόμαστε και στο μέγεθος ψυχής, γιατί η «ΙΚΟΝΑ» Ν.Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. είναι πάνω από όλα μια ανθρώπινη εταιρία, με τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα εμφανή σε κάθε λεπτό της πορείας της.

Ναύπλιο 1896:

Ο Νικόλαος Γ. Χριστόπουλος -τη χρονιά που ξεκίνησε επίσημα στην Αθήνα η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων- αγοράζει ένα πιεστήριο και ξεκινάει την παραγωγή εντύπων στην ιστορική πρώτη πρωτεύουσα της ελεύθερης Ελλάδας.

Οι κύριες εργασίες ήταν η εκτύπωση τετραδίων και η βιβλιοδεσία.

Το τυπογραφείο στεγαζόταν «Κάτωθι Νομαρχίας, εν Ναυπλίω» (επί της Βασιλέως Κωνσταντίνου).

1929

Μετά την μεγάλη φωτιά στην Νομαρχία Αργολίδος ο προπάππος Χριστόπουλος συνεχίζει την οικογενειακή επιχείρηση μεταφέροντας την σε γειτονικό κτήριο.

Το κατάστημα λειτουργούσε ως «Γραμμογραφείον», «Τυπογραφείον» και «Βιβλιοδετείον» και αναλάμβανε «εκτέλεσις πάσης τυπογραφικής εργασίας, καλλιτεχνικώτατη και με νέους χαρακτήρας».

Επίσης διέθετε «Ειδικόν τμήμα κατασκευής Τετραδίων, Καταστίχων, Χάρτου ταπετσαρίας».

1969

Ο Νίκος Γ. Χριστόπουλος, ιδρυτής της Ν.Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε., (πρόγονος της Α.Ε.Β.Ε), αναλαμβάνει την οικογενειακή επιχείρηση απο τον πατέρα του Γιώργο. Η σύζυγος του Μαρία, στέκεται δίπλα του σε κάθε εργασία, μικρή ή μεγάλη, από την εκτύπωση μέχρι τις οικονομικές συναλλαγές και από την εξυπηρέτηση πελατών μέχρι την οικογενειακή φροντίδα και την ανατροφή των γιών, Γιώργου και Γιάννη Χριστόπουλου.

Green Lemon

Ν.Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Loria Ivo